Hvis du har foretaget ændringer i Pure, vil de snart blive vist her.

Personlig profil

CV

Undervisningsportefølje for forskningslektor, dr. med., Isik Somuncu Johansen

1. Formel pædagogisk uddannelse
Jeg har gennemført vejlederkursus i 2007 for vejledning og undervisning af yngre læger på Roskilde Sygehus.

2. Uddannelsesadministrative opgaver
Fra maj 2013 har jeg været delkursusleder for Hoveduddannelseskursus i "kardiopulmonale infektioner og TB”, som afholdes af Dansk Selskab for Infektionsmedicin.
Under min ansættelse på Hvidovre Hospital var jeg ansvarlig for Infektionsmedicinsk Afdelings undervisningsprogram.

3. Erfaring med undervisning, vejledning og eksamen
Prægraduat undervisning:
Fra 2011 til 2013 var jeg ansat som klinisklærer ved SDU og siden maj 2013 har jeg været ansat som klinisklektor på SDU, hvor jeg har forestået undervisning (45 min x 4 per semester) i HIV og hepatitis i modul B10 på bachelorstudiet i medicin. Jeg underviser i K2 blok om” Lungeinfektioner: Global sundhed – Diagnostik og behandling af tuberkulose, HIV epidemiologi, og betydningen af ”noncommunicable” sygdom i u- og i-lande. Derudover underviser jeg i tuberkulose, endocardit og osteomyelit i modul K14 på kandidat studiet. Jeg har planlagt undervisning i TB og HIV i Global sundhed i B10 blok på sigt.

Postgraduat undervisning:
På Mykobakteriologisk Laboratorium, Statens Serum Institut, forestod jeg den formaliserede undervisning i mykobakterier for kommende speciallæger i klinisk mikrobiologi, ligesom jeg har undervist i tuberkuløs osteomyelitis, tuberkulose diagnostik i speciale-specifikt kursus for kommende infektionsmedicinere. Derudover har jeg deltaget i undervisning om "akutte infektionsmedicinske sygdomme” for speciallæger i forbindelse med forberedelse til Fælles Akut Modtage afdeling i regionen.

Vejledning
Under min ansættelse på Infektionsmedicinsk afdeling, Hvidovre Hospital, var jeg vejleder for 1 OSVAL 1 (Obligatorisk Selvstændig Valgfri opgave), som er et bachelor projekt, og 6 OSVAL 2 (kandidat speciale) projekter.
Aktuelt er jeg ph.d.-vejleder for læge Stephanie Bjerrum, som er ansat på Forskningsenheden ved Infektionsmedicinsk afdeling Q. Jeg er endvidere både klinisk og projektvejleder for flere yngre kollegaer på afdelingen. Aktuel vejleder eg et randomiseret studie ” COUGH ASSIST BEHANDLING AF PATIENTER MED PNEUMONI PÅ INTERMEDIÆR AFSNIT”. Derudover er jeg vejleder til en ph.d projekt som er under bedømmelse på SDU nu.
I den daglige klinik vejleder jeg mine yngre kolleger og medicinstuderende på afdelingen. 

Eksamen
Jeg har lavet eksamensspørgsmål i HIV og hepatitis i modul B10 på bachelorstudiet i medicin siden 2011. Jeg eksaminerede 6 medicin studerende i deres OSVAL 2 opgaver ved København Universitet.

4. Metoder, materialer og redskaber
Jeg har erfaring med "bedside” undervisning, klasseundervisning, og forelæsninger. I min undervisning bruger jeg power point som udgangspunkt, og jeg bruger også film, når som helst at det er muligt. Jeg bruger tit patient sygehistorier som indledning til undervisningen og vælger også cases til diskussion i undervisningen.

5. Uddannelsesudvikling og universitetspædagogisk (følge)forskning, herunder pædagogiske priser
Jeg vil søge at bidrage til den igangværende pædagogiske udvikling af fakultetets prægraduate uddannelser. Min undervisningsfunktion både præ- og postgraduat har givet mig nogen erfaring i formidling og organisering men jeg har også planner om at deltage i et formaliseret kursus i pædagogik og vejleder kursus på SDU.

6. Refleksion over egen pædagogisk praksis og fremtidig udvikling, herunder undervisningsevalueringer
Via min deltagelse i internationale kongresser og besøg i udlandet vil jeg hente inspiration fra mine udenlandske kollegaer til min fremtidige undervisning, således at den så vidt muligt altid vil have et internationalt snit.
Som et element herunder kunne man forestille sig indsamling af interessante kliniske cases, resumerer dem og sætte den i relation til litteraturen, og gøre dem tilgængelige på afdelingens hjemmeside eller e-learn, således at de studerende kan supplere deres lærebogslæsning med webbaseret undervisning.

Fingeraftryk Fingeraftryk er baseret på at anvende teksten fra personernes videnskabelige dokumenter til at skabe et indeks med vægtede emneordskoncepter, som definerer de vigtigste emner for hver enkelt forsker.

  • 4 Lignende profiler
Denmark Medicin og biovidenskab
HIV Medicin og biovidenskab
Meningeal Tuberculosis Medicin og biovidenskab
Mycobacterium tuberculosis Medicin og biovidenskab
Cohort Studies Medicin og biovidenskab
Incidence Medicin og biovidenskab
Rifampin Medicin og biovidenskab
Isoniazid Medicin og biovidenskab

Netværk Nyligt eksternt samarbejde på landeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på punkterne.

Publikationer 2000 2020

Bacillus Calmette–Guérin immunotherapy for bladder cancer: a review of immunological aspects, clinical effects and BCG infections

Larsen, E. S., Joensen, U. N., Poulsen, A. M., Goletti, D. & Johansen, I. S., 1. jan. 2020, I : APMIS.

Publikation: Bidrag til tidsskriftReviewForskningpeer review

Åben adgang
Intravesical Administration
Neutrophil Infiltration
Microbiota
Urinary Tract
Macrophages
4 Downloads (Pure)

Detection of meticillin-resistant Staphylococcus aureus and carbapenemase-producing Enterobacteriaceae in Danish emergency departments - evaluation of national screening guidelines

Skjøt-Arkil, H., Mogensen, C. B., Lassen, A. T., Johansen, I. S., Chen, M., Petersen, P., Andersen, K. V., Ellermann-Eriksen, S., Møller, J. M., Ludwig, M., Fuglsang-Damgaard, D., Nielsen, F. E., Petersen, D. B., Jensen, U. S. & Rosenvinge, F. S., jan. 2020, I : Journal of Hospital Infection. 104, 1, s. 27-32

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Åben adgang
Fil
Methicillin
Hospital Emergency Service
Guidelines
Confidence Intervals
Health

Impaired immune responses to herpesviruses and microbial ligands in patients with MonoMAC

Mardahl, M., Jørgensen, S. E., Schneider, A., Kræsten Raaschou Jensen, K., Holm, M., Veirum, J. E., Kielsgaard Kristensen, T., Johansen, I. S., Christiansen, M., Assing, K. & Mogensen, T., sep. 2020.

Publikation: Konferencebidrag uden forlag/tidsskriftPosterForskningpeer review

Impaired immune responses to herpesviruses and microbial ligands in patients with MonoMAC

Mardahl, M., Jørgensen, S. E., Schneider, A., Kræsten Raaschou Jensen, K., Holm, M., Veirum, J. E., Kielsgaard Kristensen, T., Johansen, I. S., Christiansen, M., Assing, K. & Mogensen, T., sep. 2020.

Publikation: Konferencebidrag uden forlag/tidsskriftKonferenceabstrakt til konferenceForskningpeer review

Risk factors during pregnancy and birth-related complications in HIV-positive versus HIV-negative women in Denmark, 2002–2014

Ørbæk, M., Thorsteinsson, K., Moseholm Larsen, E., Katzenstein, T. L., Storgaard, M., Johansen, I. S., Pedersen, G., Bach, D., Helleberg, M., Weis, N. & Lebech, A. M., feb. 2020, I : HIV Medicine. 21, 2, s. 84-95

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Denmark
HIV
Postpartum Hemorrhage
Fetal Growth Retardation
Population

Presse/medie

Tuberkulose spreder sig igen i Danmark

Isik Somuncu Johansen

02/02/2016

1 element af Mediedækning

Presse/medie

Ny professor i infektionsmedicin

Isik Somuncu Johansen

12/10/2015

1 element af Mediedækning

Presse/medie

Udnævnelse

Isik Somuncu Johansen

09/10/2015

3 elementer af Mediedækning

Presse/medie