Personlig profil

Forskningsinteresser

Som forsker har jeg arbejdet med mange forskellige litteraturvidenskabelige emner inden for både litteraturteori og litteraturhistorie – primært, men bestemt ikke kun, i en nordisk sammenhæng: modernisme, maskulinitet og klasse, det moderne gennembrud, dekonstruktion, postkritik, forfatterspørgsmålet i litteraturvidenskaben og de biografiske genrers historie. Begrebet og bogen Performativ biografisme (2014) har således haft indflydelse på hvordan autofiktion og litterær selvfremstilling opfattes både teoretisk og kulturhistorisk, og ikke kun i Danmark. Jeg var en meget aktiv deltager i forskningsprojektet Uses of Literature. The Social Dimensions of Literature der under ledelse af Rita Felski havde hjemme på SDU årene 2016-2021. I 2023 fik jeg tilknyttet Glenn Bech til SDU i perioden 2024-2025 med en bevilling fra Veluxfondens Writer-in-Residence-program, året efter også Elias Sadaq for 2025 og 26.

      På langs af min karriere har jeg tilbagevendende beskæftiget mig med Henrik Pontoppidans forfatterskab, og jeg blev i 2024 leder af Pontoppidancentret. I 2021 fik jeg en bevilling til forskningsprojektet Reassembling the Ghetto, og i tæt samarbejde med min phd-studerende Troels Obbekær har jeg siden studeret dansk litteraturs behandling af de boligområder vi i nogle år, helt officielt, omtalte som ghettoer. Han har taget sig af rap, jeg af skønlitteraturen. Jeg har primo 2025 udgivet gymnasielærerbogen Blokland. Betonblokkenes litteraturhistorie, sommeren 2025 følger den akademiske monografi Du danske ghetto. Betonblokkenes litteraturhistorie.

Uddannelse (Akademiske kvalifikationer)

Dansk litteratur, Ph.d., Portrættets moment. Forfatterportrættet hos Charles-Augustin Sainte-Beuve, P.L. Møller, Georg Brandes og Herman Bang

Dimissionsdato: 9. nov. 2001

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne, hvor Jon Helt Haarder er aktiv. Disse emneordskoncepter kommer fra denne persons arbejde. Sammen danner de et unikt fingerprint.
  • 1 Lignende profiler

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejder på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller