Personlig profil

Forskningsinteresser

Kirsten Drotner er dr.phil. og professor i medievidenskab ved Institut for Kulturvidenskaber – Medievidenskab, Syddansk Universitet, hvor hun har ledet det nationale forsknings- og udviklingsprogram Vores museum (2016-21) samt forskningscentret DREAM (2004-15), der samarbejder med museer, science- og oplevelsescentre om analyse og design af innovativ kommunikation med brugerne.

Hendes forskningsområder omfatter digital kompetenceudvikling, mediebrug, børn og medier, kreativ brugerdreven innovation, mediehistorie, museumskommunikation, kvalitativ metode, samt børne- og ungdomskultur.

Hun er (med)forfatter og (med)redaktør af ni engelske bøger, 31 bøger og rapporter på dansk, og omkring 150 tidsskriftartikler og bogkapitler, ligesom hun er med i redaktionen af ledende, internationale tidsskrifter inden for medievidenskab og kulturforskning.

Kirsten Drotner har erfaring med nationalt og internationalt bestyrelsesarbejde fra bl.a. Academia Europaea, Clara Lachmanns Stiftelse, Det danske Filminstitut, Radio- og Tv-nævnet, Kulturstyrelsens strategiske panel for museumsområdet, Kulturministeriets Forskningsudvalg samt næstformand i Biblioteksudvalget ved Syddansk Universitet.

Hun har lang erfaring med national og international forskningsbedømmelse, forskningsrådgivning og forskningskommunikation. Hun har været formand for den Videnskabelige Komité for Humaniora under Science Europe; formand for sektionen Film, Media and Visual Studies under Academia Europaea; internationalt medlem af hovedpanelet for humaniora i det britiske Research Excellence Framework 2104, ligesom hun har været medlem af priskomitéer og bedømmelsespaneler for europæiske forskningsråd og fonde som fx NWO's Gravitation-program og FWO’s Odysseus-program, HERA's Joint Research Programme Board, Spinozaprisen og Ernst Solvayprisen. I Danmark har hun bl.a. været formand for Det Frie Forskningsråd - Kultur og Kommunikation, for videnskabssitet Videnskab.dk og for Dansk Center for Museumsforskning.

Kirsten Drotner har undervist på alle uddannelsesniveauer på universitetet, hun har været hovedvejleder for 15 og bivejleder for otte ph.d.-stipendiater, og hun har gæsteforelæst ved kurser og konferencer i mere end 20 lande.

Kirsten Drotner er valgt medlem af Academia Europaea, af Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab og fellow i International Communication Association. Hun modtog i 2009 Faglitteraturprisen og i 2014 ICA's internationale pris i forskningskommunikation.

Forskningsområder

  • Informations- og kommunikationsteknologi
  • digital dannelse
  • mediekompetence
  • Litteratur, kultur og medier
  • Museumsformidling
  • Historie
  • Mediehistorie

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne, hvor Kirsten Drotner er aktiv. Disse emneordskoncepter kommer fra denne persons arbejde. Sammen danner de et unikt fingerprint.
  • 1 Lignende profiler

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejder på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller