Hvis du har foretaget ændringer i Pure, vil de snart blive vist her.

Personlig profil

CV

CHRISTIAN DAMM PEDERSEN er lektor i britisk historie og underviser mestendels på Engelskstudiet – men bidrager også med undervisning på uddannelserne i Erhvervssprog (Negot-Engelsk) og Historie.

Jeg forsker primært i Storbritanniens historie og Det britiske Imperium samt historiens nytte for den grønne omstilling i Storbritannien og USA.

Jeg er leder for forskningsprogrammet for Politisk Historie SDU, tilknyttet SDU Center for Koldkrigsstudier, medlem af det internationale forskningsnetværk Anglophone Political Cultures Research Group, medlem af CEMES-forskergruppen Europe as a Global Process ved Københavns Universitet, medlem af programrådet for historie og arkæologi ved Folkeuniversitetet i Odense, medlem af Selskabet for Samtidshistorisk Forskning og medlem af Den danske historiske Forening.

Jeg optræder til tider i TV, radio, podcasts og andre medier omkring britisk politik, kultur og historie, fx Brexit, arven fra det britiske imperium, det britiske statssamfund (Commonwealth), det britiske kongehus m.m.

Jeg er Ph.D. i britisk historie/britiske studier fra Institut for Engelsk, Germansk og Romansk ved Københavns Universitet. Der var jeg en del af det tværvidenskabelige forskningsprojekt Embers of Empire: The Receding Frontiers of Post-Imperial Britain som byggede bro mellem faglige discipliner som engelsk, litteratur, sprog og historie.

Jeg har tidligere været gæsteforsker på Det Britiske Institut i Østafrika, Nairobi, Kenya og Oxford Centre for Global History, University of Oxford.

Forskningsområde

Britisk historie. Politisk historie. Kulturhistorie. Imperial og post-imperial historie. Historiebrug og anvendt historie. Politiske idéer og politisk retorik. Erindringer om imperier. Bæredygtighed og Green New Deal.

Forskningsinteresser

Jeg undersøger afkoloniseringens årsager og virkninger på den britiske verden efter 1945. Jeg har bl.a. udgivet THE BREAK-UP OF GREATER BRITAIN (redigeret sammen med Stuart Ward) på Manchester University Press, og arbejder på en bog om sammenhængen mellem Afrikas afkolonisering, den kolde krig og britisk identitet.

Et andet projekt med titlen IN EMPIRE'S SHADOW drejer sig om imperiets lange efterliv i britisk politik og erindringskultur, som jeg undersøger gennem premierministres brug af den imperiale historie i deres offentlige taler og skrifter.

Endelig forsker jeg i historiebrug og historiens nytte for den grønne omstilling med særlig fokus på Green New Deal.

Fingeraftryk

Fingeraftryk dannes ud fra videnskabelige udgivelser og skaber et indeks med vægtede emneord for hver enkelt forsker.
  • 1 Lignende profiler

Netværk

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller