Jørgen Chr. Bang

Cand.Phil.

  • Campusvej 55

    5230 Odense M

    Danmark

Hvis du har foretaget ændringer i Pure, vil de snart blive vist her.

Personlig profil

Forskningsområde

JCB har været tilknyttet dansk/nordisk-studiet siden universitetets start i 1966, først som student, siden som undervisningsassistent og fra 1974 som adjunkt og lektor ved Nordisk Institut / Institut for Sprog og Kommunikation.
JCB har gennem årene undervist og forsket inden for både de traditionelle sprogvidenskabelige emner (såsom sproghistorie, runer, grammatik og semantik),  og de forskellige nydannelser (såsom Sprog og køn, Sprog og samfund og Sprog og bevidsthed). Siden 1990 har han været medlem af den internationale videnskabelige styregruppe for Ecology and Language og har ved Institut for Sprog og Kommunikation deltaget i Research Group: Ecology, Language and Ideology. Han har været deltager i og medarrangør af internationale konferencer i Danmark, Europa, USA og Asien, og har desuden holdt foredrag i Uganda og Grønland.
JCB har publiceret både på dansk og engelsk om sproghistorie, runer, morfologi, syntax, semantik, pragmatik og dialektisk sprog- og kommunikationsteori.

CV

1966: Student ved Odense Universitet , 1974 adjunkt i dansk sprog og kommunikation, 1978 lektor.
1967-73: Formand for Studenterrådet, medlem af Konsistorium og Det humanistiske fakultetsråd, OU, samt Centerrådet for Odense Universitetscenter. Medlem af disse organers Budget- og forretningsudvalg, Planlægnings- og Byggeudvalget for Odense Universitetscenter.
1970-71 Prodekan for Det humanistiske fakultetsråd
1971-75: Ansat af Det humanistiske fakultetsråd, OU, som medplanlægger af og konsulent ved Eksperiment i Humanistisk Basisuddannelse.
1978-80 Formand for Nordisk Studienævn
1979-82 Medlem af Det humanistiske fakultetsråd og dettes budget- og forretningsudvalg.
1984-90 AC-fællestillidsrepræsentant, medlem af hovedsamarbejdsudvalget, OU, medlem af DMs repræsentantskab og universitetslærerafdelingens bestyrelse
1991-92 Institutbestyrer for Nordisk Institut.
1993-95 Studieleder ved Center for Nordiske Studier.
1996- Fællestillidsrepræsentant for humanioras VIP, medlem af Hovedsamarbejdsudvalget og næstformand i Humanioras samarbejdsudvalg.
1970- Deltaget i udarbejdelsen af statutter og vedtægter i forbindelse med alle styrelses- og universitetslovsrevisioner

Forskningsområder

  • Sprog og kommunikation

Fingeraftryk

Fingeraftryk er baseret på at anvende teksten fra personernes videnskabelige dokumenter til at skabe et indeks med vægtede emneordskoncepter, som definerer de vigtigste emner for hver enkelt forsker.
  • 1 Lignende profiler