Personlig profil

Forskningsområde

Forsker i brug af lægemidler i bredeste forstand. Min forskning tager for det meste udgangspunkt i data fra danske (eller internationale) sundhedsregistre og søger at beskrive kendte og ukendte bivirkninger til lægemiddelbehandling.

Ønsker du at tale med mig kan jeg altid fanges på 28913340 eller på [email protected]

Jeg er professor på Syddansk Universitet, hvorfra det meste af min registerforskning udgår. Jeg er desuden forskningsleder på Sygehusapotek Fyn, hvor vi arbejder med udfordringer ved sektorovergange i det danske sundhedsvæsen og med ”deprescribing”, dvs. reduktion af potentielt unødvendig medicin, særligt sidst i livet.

Jeg er uddannet klinisk farmaceut fra KU (bachelor) og SDU (kandidat). Jeg blev færdig i 2011 og har forsket lige siden – dog parallelt med nogle år på apotek, på sygehusapotek og en del med medicingennemgange på plejehjem. Jeg har udgivet 300+ videnskabelige artikler i både små og store tidsskrifter, altid med lægemidler som omdrejningspunktet. Eksempler omfatter risiko for hjerneblødninger hos brugere af blodfortyndende medicin, forbrugsmønstre for psykofarmaka til børn (særligt ADHD-medicin) og potentielle interaktioner mellem forskellige lægemidler. Forfatter til lærebogen ”Praktisk Farmakologi”.

Både mit CV og en fuld liste over mine publikationer kan findes på min hjemmeside (LINK).

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne, hvor Anton Pottegård er aktiv. Disse emneordskoncepter kommer fra denne persons arbejde. Sammen danner de et unikt fingerprint.
  • 1 Lignende profiler

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejder på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller