Personlig profil

Forskningsområde

Forsker i brug af lægemidler i bredeste forstand. Min forskning tager for det meste udgangspunkt i data fra danske (eller internationale) sundhedsregistre og søger at beskrive kendte og ukendte bivirkninger til lægemiddelbehandling.

Ønsker du at tale med mig kan jeg altid fanges på 28913340 eller på apottegaard@health.sdu.dk

Jeg er professor på Syddansk Universitet, hvorfra det meste af min registerforskning udgår. Jeg er desuden forskningsleder på Sygehusapotek Fyn, hvor vi arbejder med udfordringer ved sektorovergange i det danske sundhedsvæsen og med ”deprescribing”, dvs. reduktion af potentielt unødvendig medicin, særligt sidst i livet.

Jeg er uddannet klinisk farmaceut fra KU (bachelor) og SDU (kandidat). Jeg blev færdig i 2011 og har forsket lige siden – dog parallelt med nogle år på apotek, på sygehusapotek og en del med medicingennemgange på plejehjem. Jeg har udgivet 300+ videnskabelige artikler i både små og store tidsskrifter, altid med lægemidler som omdrejningspunktet. Eksempler omfatter risiko for hjerneblødninger hos brugere af blodfortyndende medicin, forbrugsmønstre for psykofarmaka til børn (særligt ADHD-medicin) og potentielle interaktioner mellem forskellige lægemidler. Forfatter til lærebogen ”Praktisk Farmakologi”.

Både mit CV og en fuld liste over mine publikationer kan findes på min hjemmeside (LINK).

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne, hvor Anton Pottegård er aktiv. Disse emneordskoncepter kommer fra denne persons arbejde. Sammen danner de et unikt fingerprint.
  • 1 Lignende profiler

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejder på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller