Playing with Fear in Media Fictions – Film, TV, computer games, Haunted Houses and other social games

  Undervisning

  Beskrivelse

  Dette valgfag undersøger, hvordan frygt bliver brugt som drivkraft og engagement i fiktions-sammenhænge. Fokus er at forstå både teoretisk og praktisk hvordan og hvorfor vi leger med frygt. Frygten er en autentisk følelse, der indgår i den magiske cirkel som del af frivillig leg.
  Undervisningen tilrettelægges med fokus på at forstå frygt som en følelse og en fortælling, der bliver iscenesat i en fiktiv leg/fortælling. Vi vil se på frygt i flere medier, blandt andet film, tv-serie, computerspil og i det virkeligt iscenesatte gys i det hjemsøgte hus, som firma-kursus og som zombie-løb (vi kan kalde de sidste for social fear games).
  Valgfaget kombinerer teori om følelser og sanser (emotions studies and affect studies; Ndalianis) med æstetisk teori (hermenutic analysis), samt teori om leg (play og game studies). Play og game vil bruge teori fra leg (Caillois, Sutton-Smith), fra sociologi (Apter, Kerr) og fra LARP/spil (Montola). Valgfagets tekster og eksempler bliver valgt i samarbejde med holdet. Vi vil forsøge at invitere foredragsholdere, der arbejder praktisk med at skabe gys i forskellige medieformer
  Periode06/02/201815/05/2018
  MålgruppeKandidat
  ECTS-point10 ECTS