Vores boliger vokser -familierne skrumper

• Morten Skak

Presse/medie

Antallet af boligkvadratmeter per dansker stiger og stiger, mens størrelsen på vores familier falder. BOLIG: Bare 50 år tilbage var vores boliger nogenlunde lige store, uanset om de lå på landet eller i Vanløse. ... Én person kræver i princippet ikke så meget plads, så tallene er bl. a. et udtryk for, at mange singler også prioriterer at bo i forholdsvis store boliger, der oprindeligt var beregnet til flere end en, « siger boligøkonom Morten Skak fra Syddansk Universitet til Bolius' magasin BEDRE HJEM. ... Alle troede på det, også långiverne -for de låner ikke ud uden en rentabel forretning i sigte. « . Plads handler om livØnsket om plads handler ikke om praktik og funktion, men om drømme og idealer, mener Mette Mechlenborg, der er sociolog og boligforsker på Statens Byggeforskningsinstitut » Plads handler om det gode liv.
Periode21. sep. 2016

• TitelVores boliger vokser -familierne skrumper