Virker diætbehandling mod multipel sklerose?

Presse/medie

I en musemodel sås komplet remission i 20% af dyrene på en fastelignende diæt. Dyrene havde forhøjede niveauer af kortikosteron og regulatoriske T-celler samt nedsat niveau af proinflammatoriske cytokiner. Diætbehandling af multipel sklerose (MS) har tidligere været forsøgt, men med skuffende resultater. ... Professor Bente Finsen, Institut for Molekylær Medicin, Syddansk Universitet, kommenterer: »Den gunstige effekt af den fastelignende diæt på musenes symptomer kan tilskrives diætens perifere effekt. ... Der er således fortsat behov for stærkere forskningsdata for at afgøre, om fastelignende diæt fremmer remyelinisering. Som konklusion er studiets data vedrørende en gunstig effekt af fastelignende diæt på autoimmunitet potentielt lovende, også idet den fastelignende diæt gives terapeutisk.
Periode13. jun. 2016

• TitelVirker diætbehandling mod multipel sklerose?
    Mediets navn/udløbUgeskrift for Læger
    Dato13/06/2016