Vidste du, at Inge og Lars er gået fra hinanden?

Presse/medie

Sladder findes i alle samfund og i alle samfundslag og er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Faktisk er sladder med til at skabe og forstærke vores sociale relationer. Men sladder kan også undergrave et samfund. Har du hørt at Bente er gravid? ... Men sandheden er, at sladder slet ikke er så dårlig en ting, som mange af os går og tror, forklarer lektor på Institut for Marketing og Management på Syddansk Universitet Jeanette Lemmergaard, som har studeret sladderen på tæt hold. ... Der findes sladretanter og sladrekællinger, men ikke sladrekarle, for typisk knyttes den maskuline samtale til rationalitet, varme og kammeratskab, mens den kvindelige samtale repræsenterer irrationalitet og fjendtlighed. Men forskning har vist, at påstanden om, at kvinder sladrer mere end mænd, er ukorrekt. Mænd sladrer lige så meget som kvinder, de italesætter blot sladderen anderledes. Så mens kvinder sladrer, så har mænd "fortrolige samtaler" og "giver hinanden kollegiale råd",« forklarer Jeanette Lemmergaard. For at kaste lys over forskelle på kvinder og mænds sladder gennemførte professor i psykologi ved Grant MacEwan University i Edmonton David Watson i 2012 et forskningsprojekt med 167 kvindelige og 69 mandlige universitetsstuderende i alderen 17 til 29 år. ... »Mænd sladrer lige så meget som kvinder, de italesætter blot sladderen anderledes.« JEANETTE LEMMERGAARD, LEKTOR PÅ INSTITUT FOR MARKETING OG MANAGEMENT PÅ SYDDANSK UNIVERSITETFakta: ORDBOGEN HAR DU HØRT?Sladder: Indiskret videregivelse eller udveksling af nyheder, rygter og upålidelige oplysninger om andre, især vedrørende deres privatliv.
Periode27. mar. 2016

• TitelVidste du, at Inge og Lars er gået fra hinanden?
    Mediets navn/udløbJyllands-Posten
    Dato27/03/2016