Presse/medie

Et unikt dansk studie påviser gode effekter ved billig genoptræning, der ikke prioriteres højt som kirurgi. Det bør få konsekvenser for hele tilgangen til behandling, lyder det fra flere sider. Alene i 2014 brugte Danmark 621.048.418 kroner på at udskifte trætte, slidte knæ med kunstige knæ. ... Han er forskningsfysioterapeut og førsteforfatter til studiet, der er lavet i et samarbejde mellem Ortopædkirurgien på Aalborg Universitetshospital, smerteforskere på Aalborg Universitet og fysioterapien fra Syddansk Universitet. ... Den specialeansvarlige overlæge på Gentofte Hospital, Claus Munk Jensen, der også er formand for kvalitetsudvalget i Dansk Ortopædisk Selskab, kalder det »et fantastisk lærerigt resultat«. »Vi vil bruge resultaterne allerede fra på fredag (i morgen, red.) for at understrege over for patienten, at det ikke bare er sort og hvidt. Nogle vil på et informeret grundlag fravælge eller udskyde en operation og forsøge sig med træning.
Periode22. okt. 2015

• TitelVi opererer årligt knæ for 600 mio. kr. - men er det fornuftigt, spørger forskere
    Mediets navn/udløbPolitiken
    Dato22/10/2015