Vi gider ikke betale for sterilisation

Presse/medie

I 2011 blev der indført brugerbetaling på sterilisationer - det medførte et fald i antallet af indgreb på hele 86 procent, viser ny forskning - Der er nok tale om et " overforbrug" af noget, vi alligevel ikke værdsætter nok til at ville betale for det. man kan næsten sige, at vi gør det, fordi det er gratis. Det er ph. d. i sundhedsøkonomi og lektor ved CoHere på SDU, Christian Kronborg, der i et forskningsprojekt har sat fokus på effekterne ved brugerbetaling på sterilisation på offentlige sygehuse i perioden 2009-2012. ... FaktaChristian kronborgChristian Kronborg er cand. oecon., ph. d. i sundhedsøkonomi og lektor på SDU. Han er tilknyttet CoHere på Institut for virksomhedsledelse og Økonomi på Det Samfundsvidenskabelige FakultetHan forsker fortrinsvis i sundhedsøkonomi og registerforskningHan har været ansat på SDU siden 2001, bortset fra 2003-04, hvor han var ansat i konsulentfirmaet muusman research & Consulting A/S.

Periode30. okt. 2015

• TitelVi gider ikke betale for sterilisation
    Mediets navn/udløbNy Viden
    Dato30/10/2015