Rejseguide: Aarhus er de seneste måneder flere gange blevet udråbt til et af de mest interessante steder at besøge i Europa. Det handler om arkitektur, kunst og mad i Michelin-klasse - men hvordan er der egentlig i Aarhus? Når man sådan en lun næsten sommerformiddag slentrer gennem det centrale Aarhus, kan man godt få den tanke, at man er havnet midt i optagelserne til en film, hvor instruktøren lige har klappet brættet sammen, råbt action og overladt absolut intet til tilfældighederne. ... Byen skulle hellere stå ved, hvad den er, og den er ikke en storby.« Anne-Mette Hjalager, der er professor i regional udvikling på Syddansk Universitet, forklarer, at Aarhus har en stor og afgørende kvalitet som turistby. ... Men det handler også om, at man ser forandringerne mere i en mindre by som Aarhus, end man ville gøre i en by som København. Det der med at være verdens mindste storby, det er mere rigtigt nu, end sidste gang jeg boede her.« Slentrer man fra Dokk1 langs caféerne ved den frilagte å, kan man i Frederiksgade finde en af dem, der på en gang har oplevet byen forandre sig, og som er et eksempel på, at byen er forandret. René Mammen ejer sammen med sin kone Restaurant Substans, som for nylig fik - sammen med to andre restauranter i byen - de første danske stjerner i Michelinguiden uden for København. Og netop de tre stjernerestauranter bliver fremhævet af de udenlandske medier. ... »Vi får tit at vide af udenlandske journalister, at det virker, som om der er mindre travlt og flere smil her i byen,« siger Mammen, som vurderer, at mange gæster hos ham i dag slet ikke gik ud for at spise, da han åbnede sin første restaurant i byen for 10 år siden.
Periode31. maj 2016

• TitelVerden har fundet Aarhus - men findes det Aarhus, som verden hylder?
    Mediets navn/udløbJyllands-Posten
    Dato31/05/2016