Vejen mod en hverdag fri for skadelige kemikalier

Presse/medie

KRONIK EU er alt for langsom til at forbyde hormonforstyrrende stoffer og andre kemikalier, selv om talrige undersøgelser viser, at de efter al sandsynlighed skader os og vores børn. ... Professorerne Philippe Grandjean fra Syddansk Universitet samt Ulla Hass og Anne Marie Vinggaard fra DTU Fødevareinstitut melder klart ud: EU er alt for langsom til at vurdere, forbyde eller på anden vis regulere farlige kemikalier og skal speede op hurtigst muligt. ... Senest har en undersøgelse fra Syddansk Universitet vist, at gravide i dag har et lavere indhold af ftalater i kroppen end tidligere. ... Ud over menneskelige omkostninger vil dette også ramme Europas konkurrenceevne på sigt. Økonomisk vinder vi altså på den lange bane ved at sætte grænser for og forbyde skadelige stoffer - men desværre er det mere populært blandt politikerne at tage hensyn til økonomien her og nu.
    Periode13. feb. 2016

• TitelVejen mod en hverdag fri for skadelige kemikalier
      Mediets navn/udløbÅrhus Stiftstidende
      Dato13/02/2016