INDVANDRING Det amerikanske samfund står igen over for store udfordringer med markante etniske forandringer. Og den hvide mand kommer i mindretal. Den hvide amerikaner vil om et halvt århundrede tilhøre en minoritet i USA. ... USA blev skabt som et indvandrersamfund og har været igennem mange af de her debatter før, så landet er gearet til store indvandrerstrømme på en anden måde, end vi er i Europa«, siger Jørn Brøndal, der er lektor ved Center For Amerikanske Studier på Syddansk Universitet. ... Man plejer at sige, at det tager tre generationer, så snakker man engelsk uden problemer«. Spørgsmålet er så, hvad de store indvandrergrupper vil betyde for den kulturelle adskillelse i det amerikanske samfund: »I det omfang asiatiske indvandrere klarer sig godt i det amerikanske samfund - og det siger erfaringen, at de hidtil har gjort - vil de få ' økonomiske vinger' til at flyve derhen, de har lyst - og vil formodentlig gøre det i løbet af en generation eller to.
Periode1. okt. 2015

• TitelUSA's nye ansigt bliver asiatisk og latinamerikansk
    Mediets navn/udløbPolitiken
    Dato01/10/2015