Udlændingepolitik og fællesskab bestemmer præsters kryds

• Søren Hviid Pedersen

Presse/medie

Præster stemmer typisk ja til fællesskab og hjælp til de svageste. Det rimer ikke på individualiteten i Liberal Alliance og udlændingepolitikken i Dansk Folkeparti, påpeger iagttagere Karen J. Klint er en profileret lokal kirkeordfører og tilhører et parti, der tager hånd om de svageste. ... Blandt andet fordi Liberal Alliance har en fornuftig kirkepolitiker i Mette Bock." Fællesskab og udlændingepolitik er nøgleord i forklaringen af præsternes politiske overbevisning, hvis man spørger Søren Hviid Pedersen, lektor ved Institut for Statskundskab på Syddansk Universitet. ... " Liberal Alliance er ikke et parti, som umiddelbart er attraktivt for offentligt ansatte generelt og herunder statsligt ansatte akademikere som præster," siger hun. Hvad angår Dansk Folkeparti, må man ifølge Marie Vejrup Nielsen altid medregne diskussionen om, hvorvidt folk i undersøgelser vil sige, at de stemmer på partiet.
Periode8. jun. 2015

• TitelUdlændingepolitik og fællesskab bestemmer præsters kryds
    Mediets navn/udløbKristeligt Dagblad
    Dato08/06/2015