Udlændinge må opgive danske boliglån

• Morten Skak

Presse/medie

PRIVATØKONOMI Analyse fra låneportalen UdenomBanken. dk viser, at hundreder af udenlandske statsborgere går forgæves, når de beder om boliglån i danske banker og realkreditinstitutter, selv om deres økonomi er sund. Banker afviser. Det gav genlyd i den finansielle sektor, da den fagforeningsejede Lån & Spar Bank i november indkasserede en alvorlig reprimande fra Finanstilsynet, fordi banken konsekvent stillede højere krav til kreditværdigheden hos udenlandske kunder end hos danske, når de skulle bruge et boliglån. ... Morten Skak, der er boligøkonom på Syddansk Universitet, har ikke selv studeret fænomenet, men han er alligevel ikke overrasket. ... Alene af den grund vil udlændinge, der ofte ikke vil have et ønske om at samle hele deres bankforretning i en dansk bank, være ringere stillet«. Morten Skak vurderer, at de nødvendige oplysninger om låntagerens samlede økonomi i de fleste tilfælde kan rekvireres, men at det ofte vil kræve ekstra benarbejde fra bankerne.

Periode6. jan. 2016

• TitelUdlændinge må opgive danske boliglån
    Mediets navn/udløbPolitiken
    Dato06/01/2016