En række fagforbund advarer nu mod udflytning af statslige arbejdspladser til landets yderområder for at skabe vækst. Søren Worm-Petersen, chef for Forsvarets Sundhedstjeneste, fortæller, at det har været problematisk at gennemføre en større flytning af forsvarsstillinger fra Sjælland til Jylland, fordi mange medarbejdere har sagt deres stillinger op, og Niels Tønning, formand Officerernes fagforening, betegner udflytningen af statslige arbejdspladser som direkte tåbelig. Klaus Lindegaard, forskningskonsulent ved Syddansk Universitet, indvender, at en sådan udflytning kan have positive effekter for yderområderne, men Anne-Mette Hjalager, professor ved Syddansk Universitet, siger, at der mangler viden på området, og at der er en tendens til at overvurdere de positive effekter. I øvrigt nævnes: Skat, Sikkerhedsstyrelsen, Sverige, Storbritannien, Venstre, Dansk Folkeparti, Aarhus, Roskilde, Ballerup, Center for LanddistriktsforskningArtiklen skrevet af Maja Flinthøj, Rikke BondesenLink til udsendelse Indslaget forekommer ca. 4 min. inde i udsendelsen.
Periode26. jun. 2015

• TitelUdflytning af statslige arbejdspladser møder modstand
    Mediets navn/udløbDR P1 Radioavisen 12.00 (resumé)
    MedietypeRadio