Uddannede folks sløve børn fylder gymnasiet

Presse/medie

De gymnasiale uddannelser får færre elever fra uddannelsesfremmede hjem. Men det er svært at få middelklassens børn til at forstå, at de skal deltage aktivt Det største problem i gymnasiet i dag er ifølge lærerne ikke, om eleverne er dygtige nok, men hvordan man får alle elever til at forstå, at de skal deltage aktivt i undervisningen. ... Men der må vi sige, at det også er vigtigt, at gymnasielærerne holder fokus på elevernes læring og progression og ikke kun på deltagelse." Ifølge Steen Beck, som er lektor i uddannelsesvidenskab ved Syddansk Universitet og forsker i gymnasiepædagogik, er der imidlertid ikke den store fare for, at gymnasielærerne skal komme til at aktivere eleverne til noget, de ikke lærer noget af. ... Hun er studievejleder på Aarhus Katedralskole, hvor hun arbejder med et projekt for at hjælpe de såkaldt " stille stræbere", og ved siden af arbejder hun som privat coach for unge, der lider af perfektionisme og præstationsangst. ... Mens de stille stræbere kræver meget af sig selv, kræver de umotiverede ofte, at læreren giver et godt svar på, hvorfor stoffet overhovedet er relevant at lære.
Periode22. maj 2015

• TitelUddannede folks sløve børn fylder gymnasiet
    Mediets navn/udløbKristeligt Dagblad
    Dato22/05/2015