Trampolinen vender tilbage til skolen

Presse/medie

En regelændring betyder at skoleelever efter sommerferien blandt andet må lave saltomotaler på trampoliner. Det har ellers været forbudt siden starten af 1980’erne. Men med kvalificerede undervisere bliver det nu tilladt.

- Med et tilløb kan et hop på en minitrampolin give et spring på to-tre meter. Og på en stortrampolin kan hoppet blive endnu højere.  Og det er ikke ufarligt, fortæller Lars Elbæk, som er lektor på Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet til dr.dk/esbjerg

Han har været med til at lave de nye trampolinregler, og han pointerer, at det er vigtigt at idrætslærerne, som vil bruge trampolin i idrætstimerne, blandt andet tager særlige kurser før de giver sig i kast med trampolinerne.

Skibelund Gymnastik og Idrætsefterskole ved Vejen har flere trampoliner i deres idrætscenter, og her glæder de sig til at kunne bruge trampolinerne mere i undervisningen. Det fortæller idrætslærer Karsten Strandridder.

Emneord: Trampolin, Skole, Idrætsundervising
Periode14. maj 2009

Mediebidrag

Mediebidrag