Tema DU ER IKKE ALENE OM AT VÆRE ENSOM

• Mathias Lasgaard

Presse/medie

Blanke dage. Bekymringer og beslutninger, du står alene med. Ingen at tale i telefon, gå i teatret eller tage på udflugt med. Måske mærker du også den kvælende følelse af ensomhed? I stedet for at være flov over følelsen så tal højt om den - du er nemlig ikke alene. Susanne havde ingen veninder " Jeg troede ikke, nogen gad mig"Susanne Jeppe havde ingen venner og syntes, det var ekstremt pinligt at være ensom. ... Det er så flovt, så forfærdeligt pinligt, at være ensom. Ensomhed er livsfarligIfølge forsker i ensomhed på Syddansk Universitet Mathias Lasgaard skal ensomhed tages alvorligt. Længerevarende ensomhed kan nemlig have både psykiske og fysiske konsekvenser og øger blandt andet risikoen for demens, depression, hjerte-kar-sygdomme og blodpropper. International forskning har tidligere konkluderet, at langvarig ensomhed er farligere for helbredet end rygning. Kilder: Den Nationale Sundhedsprofil 2013 og ' Loneliness and Social Isolation as Risk Factors for Mortality' (Brigham Young University, 2015). Her kan du søge selskabRøde Kors og Mary Fonden har netværk for ensomme voksne. ' Værket' har grupper i Slagelse, Køge, Roskilde, Hørsholm, København, Fåborg og Odense, og nye er på vej i Ringkøbing, Hjørring, Tønder, Brande, Midtdjurs, Horsens, Egedal, Næstved og Vordingborg. ... Du kan også søge efter venner online på mineveninder. dk og vi-kvinder. dk.
Periode30. maj 2016

• TitelTema DU ER IKKE ALENE OM AT VÆRE ENSOM