Talentpris til ung SDU-forsker

Presse/medie

Det Frie Forskningsråd uddeler hvert år Sapere Aude: DFF-Forskertalent-bevillinger til unge forskere, der forventes at tegne dansk forskning på den internationale scene i fremtiden. 28-årige Tore bjerregaard Stage, der er farmaceut, er ansat ved Klinisk farmakologi på Institut for Sundhedstjenesteforskning, Syddansk universitet, er blandt årets modtagere af prisen. ... Samtidig vil han opnå indsigt i, hvorfor bivirkningen opstår, og måske få idéer til at behandle den. Da det ikke kun er paclitaxel, som fremkalder denne bivirkning, har undersøgelsen potentielt også betydning for brugen af mange andre lægemidler. »Der er mange perspektiver ved projektet, bl. a. vil vi for andre lægemidler kunne undersøgemekanismen bag disse smerter med de cellemodeller, som skal bruges i projektet.
    Periode20. jan. 2016

• TitelTalentpris til ung SDU-forsker