Sverige indfører id-kontrol - dansk kopi kan være på vej

• Gerd Battrup

Presse/medie

GRÆNSEKONTROL Fra 4. januar vil tog-og færgepassagerer uden id blive nægtet adgang til Sverige. Det kan få Danmark til at indføre lignende kontrol ved den dansk-tyske grænse. Den svenske regering valgte i går at opruste sin midlertidige grænsekontrol. ... Gerd Battrup, der er lektor ved Institut for Grænseregionsforskning på Syddansk Universitet, mener ligeledes, at det er problematisk, at regeringen vil privatisere en dokumentkontrol, der normalt er en myndighedsopgave. ... Det er en strafbar handling. ... Spørgsmålene til den konkrete udmøntning af lovforslaget er da også mange, når man læser transportselskabernes høringssvar.
    Periode10. dec. 2015

• TitelSverige indfører id-kontrol - dansk kopi kan være på vej
      Mediets navn/udløbPolitiken
      Dato10/12/2015