SUNDHEDSTEKNOLOGI Jagten på telemedicinske løsninger, der for alvor sparer penge, er amatøragtig. Opret et institut, der kan vurdere de mange teknologier økonomisk og sundhedsfagligt, lyder rådet fra sundhedsøkonomer. Som en svag sjæl bliver Danmarks pressede sundhedsvæsen fristet af selskaber, der sælger såkaldt telemedicin - forskellige former for digitalt understøttede sundhedsløsninger. ... Det gælder blandt andet det såkaldte KIHprojekt, der ifølge sundhedsøkonomerne ikke kan kæmpe sig op over dumpegrænsen økonomi fagligt set: »Hvis det var en af mine økonomi studerende, der havde afleveret KIHrapporten, så havde jeg dumpet vedkommende,« siger Kristian Kidholm, der er forskningsleder og sundhedsøkonom på Syddansk Universitet og bakkes op af sundhedsøkonom og professor ved Institut for Virksomhedsledelse og Økonomi på Syddansk Universitet Kjeld Møller Pedersen. ... Det burde man også gøre med udstyr, herunder telemedicin,« siger Kjeld Møller Pedersen. Han mener, at siden telemedicin betragtes som en reel behandling, skal den vurderes sådan.

Periode29. jan. 2016

• TitelSUNDHEDSØKONOMER: Besparelser på telemedicin er grebet ud af luften