Studerende førte an i modstandskampen

Presse/medie

Danske universitetsstuderende var en drivende kraft i modstandskampen mod den tyske besættelse under 2. verdenskrig. " De var en elite og havde høje mål", siger historiker. 2015 er et af de store besættelsesjubilæumsår. ... " De første gadedemonstrationer under besættelsen er det studenterne, der står bag", fortæller Therkel Stræde, lektor i historie ved SDU. ... Men mine søstre gennemtrawlede alle baggårde i Adelgade-og Borgergade-kvarteret, hvor de fattige østjøder boede", fortæller han. Kieler anslår selv i sine erindringer, at de med deres rute sejlede mellem 500 og 1.000 jøder over Øresund. Fra studerende til fuldtidssabotørerEn anden tilsvarende rute blev organiseret af Studenternes Efterretningstjeneste (SE). " SE samarbejder i starten med danske kuttere under redningen af jøderne. ... Han beskriver redningen af jøderne som en slags folkeligt gennembrud for modstandsarbejdet - ja, nærmest som en græsrodsbevægelse.
Periode6. nov. 2015

• TitelStuderende førte an i modstandskampen
    Mediets navn/udløbMagisterbladet
    Dato06/11/2015