Sprog: Arabisk bliver brugt til mobning og chikane på skoler

• Jalal El Derbas

Presse/medie

En undersøgelse i to skoleklasser viser, at arabisk bliver brugt til mobning og chikane, skriver Berlingske. SKÆLSORD Når tosprogede elever slår over i arabisk, bliver det ofte brugt til at slynge skældsord mod læreren, mobbe andre elever og chikanere arabiske piger. Det viser en ph. d.-afhandling foretaget af Jalal El Derbas, underviser i arabisk og interkulturel kommunikation på Center for Mellemøststudier på Syddansk Universitet, ifølge Berlingske. ... Derfor er den ikke nødvendigvis dækkende for alle tosprogede elever. Professor i parallelsproglighed Anne Holmen fra Københavns Universitet mener ikke, at problemet ligger i den udprægede brug af arabisk til mobning, men undervisningen.
    Periode21. jun. 2016

• TitelSprog: Arabisk bliver brugt til mobning og chikane på skoler