SPAR PENGE køb flexbolig i stedet for sommerhus

• Morten Skak

Presse/medie

Flexboliger lokker med åbne vidder, højt til himlen, ingen bopælspligt og lave priser, men få danskere har fået øjnene op for dette alternativ til et traditionelt sommerhus. Ordningen blev indført for at hjælpe yderområderne, men kommuner og ejendomsmæglere kan gøre mere for at sælge den. Der er mange penge at spare, hvis man dropper drømmen om et almindeligt sommerhus og i stedet vælger en flexbolig - det vil sige et helårshus uden bopælspligt. ... Boligøkonom Morten Skak fra Syddansk Universitet er også skeptisk, når det gælder indsatsen for at sælge flexboliger. ... Anne-Mette Hjalager, professor i landdistriktsforskning ved Syddansk Universitet, beskriver det som en søgen efter et hus med nostalgi og længsel efter det traditionelle hus i harmoni med landskabet. ... Boligøkonom Morten Skak fra Syddansk Universitet er også skeptisk, når det gælder indsatsen for at sælge flexboliger. ... KOMMUNER VIL LOKKE FLERE KØBERE TILDe fleste flexboliger ligger på Lolland-Falster eller i Vordingborg Kommune, der har størst succes med at sælge denne type boliger. ... Analysefirmaet Oxford Research har fundet 2.729 tomme helårsboliger egnet til flexbolig uden beboer tilmeldt hos folkeregisteret. Det var huse enten tæt på strand og skov eller med langt til naboerne. "Vi, der bor hernede, kender godt til ordningen.
Periode6. sep. 2016

• TitelSPAR PENGE køb flexbolig i stedet for sommerhus