Demografi: Om 10 år vil der være så få unge i en række udkantskommuner, at der er risiko for, at gymnasier må lukke, mens erhvervsuddannelser må samle uddannelser i færre byer og opgive dele af den nye reform af erhvervsskolerne. Skal man se positivt på fremtiden, kan man sige, at det bliver lettere at være ung i udkanten af Danmark de kommende år. ... »Derfor er det kritisk, hvis der opstår et mismatch mellem antallet af unge og virksomhedernes behov for både lærlinge og arbejdskraft. Vi ved jo, at de unge, der tager en erhvervsuddannelse, er svære at få til at flytte efter en uddannelse.« På flere erhvervsuddannelser bekræfter man, at demografien kan føre til færre uddannelsessteder for de enkelte uddannelser. ... Og da det ikke er noget, som vi skal tilbyde, er det en knap, vi kan skrue på.« Går ud over bosætning Anne-Mette Hjalager, professor i regional udvikling på Center for Landdistriktsforskning på Syddansk Universitet, siger, at det kan få konsekvenser for en by og en kommune på længere sigt, hvis der ikke er ungdomsuddannelser eller et meget begrænset udbud af uddannelse.
Periode16. jan. 2016

• TitelSpørgsmålet er, hvornår tilbuddet om uddannelse bliver for ringe
    Mediets navn/udløbJyllands-Posten
    Dato16/01/2016