Skyld og skam og kulturelle koder

Presse/medie

Beskrivelse

Der er mange eksempler på hospitalssmitte som resultat af dårlig håndhygiejne udvist af både personale og patienter. Tre kandidater fra Aalborg Universitet har i deres kommunikationsspeciale et bud på årsagerne til dette. En af årsagerne er, ifølge de studerende, samfundets kulturelle koder, hvor vi eksempelvis giver hånd, når vi siger goddag. Det er også et spørgsmål om tidsforbrug, da en sygeplejerske på en gennemsnitlig arbejdsdag ville skulle bruge 80 minutter på at spritte sine hænder korrekt af. Specialet konkluderede derfor, at der er flere årsager til den dårlige håndhygiejne.

Emne

Hospitalssmitte. Sygehuspersonale kan ikke rigtig finde ud af, hvad de skal stille op med hænderne, deres egne og andres; håndhygiejne synes snarere at være en rituel besværgelse end rationel bakteriebekæmpelse. Og håndtrykket? Helligt! Rapport fra det virkelige liv.

Periode29. jul. 2016

Mediedækning

1

Mediedækning

 • TitelSkyld og skam og kulturelle koder
  Grad af anerkendelseNational
  Mediets navn/udløbWeekendavisen
  MedietypeInternet
  LandDanmark
  Dato29/07/2016
  BeskrivelseHospitalssmitte. Sygehuspersonale kan ikke rigtig finde ud af, hvad de skal stille op med hænderne, deres egne og andres; håndhygiejne synes snarere at være en rituel besværgelse end rationel bakteriebekæmpelse. Og håndtrykket? Helligt! Rapport fra det virkelige liv.
  Producer/forfatterHelle Broberg Nielsen
  URLhttps://www.weekendavisen.dk/2016-30/samfund/skyld-og-skam-og-kulturelle-koder
  PersonerMalte Lebahn

Emneord

 • Håndhygiejne