Konsekvens: Rapporten " Skolelukninger på landet" påviser, at lukninger af otte folkeskoler i Tønder Kommune har ført til befolkningstilbagegang i de berørte lokalsamfund. Da Tønders politikere i 2010 valgte at lukke otte folkeskoler, valgte de samtidig en kurs, der betød øget befolkningstilbagegang i lokalsamfund som Ballum, Vodder og Nørre Løgum. ... I både Abild, Ballum, Bedsted, Nørre Løgum, Visby og Vodder, har udviklingen været dårligere end forventet. Døstrup skiller sig ud ved at have en lavere befolkningstilbagegangen end ventet. ... FAKTAOm rapportenBag rapporten står Gunnar Lind Haase Svendsen og Jens Fyhn Lykke Sørensen fra Center for Landdistriktsforskning ved Syddansk Universitet.
Periode16. apr. 2016