Skat krænker systematisk danskeres privatliv

• Hanne Marie Motzfeldt

Presse/medie

For tæt på. Skat registrerer intime oplysninger om danskere, der ikke længere har eller aldrig har haft gæld til det offentlige. Selv børn bliver der indhentet oplysninger om. Skat lagrer i al hemmelighed oplysninger om danskeres private forhold. ... »Det er stærkt bekymrende, at Skat har så lidt fokus på at overholde de her helt fundamentale regler og principper,« siger Hanne Marie Motzfeldt, adjunkt i persondataret ved Syddansk Universitet. ... Hanne Marie Motzfeldt fra Syddansk Universitet kalder Kammeradvokatens kritik hård og berettiget: »Mit indtryk er, at der er flere personoplysninger, der bliver behandlet ulovligt end lovligt. ... At andre har de her oplysninger liggende om mig. ... Og blandt andet derfor er det ulovligt at behandle oplysningerne i videre omfang end nødvendigt,« forklarer Henrik Udsen.
Periode9. sep. 2015

Mediets navn/udløbBerlingske
    Dato09/09/2015
    Producer/forfatterMichael Lund Eva Jung evju@berlingske. dk Lars Nørgaard Pedersen larp@berlingske. dk og Simon Bendtsen sibe@berlingske. dk