Skat krænker systematisk danskeres privatliv

• Hanne Marie Motzfeldt

Presse/medie

FOR TÆT PÅ. Skat registrerer intime oplysninger om danskere, der ikke længere har eller aldrig har haft gæld til det offentlige. Selv børn indhentes der oplysninger på. KØBENHAVN: Skat lagrer i al hemmelighed oplysninger om danskeres private forhold. ... »Det er stærkt bekymrende, at Skat har så lidt fokus på at overholde de her helt fundamentale regler og principper,« siger Hanne Marie Motzfeldt, adjunkt i persondataret ved Syddansk Universitet. ... Hanne Marie Motzfeldt fra Syddansk Universitet kalder Kammeradvokatens kritik hård og berettiget: »Mit indtryk er, at der er flere personoplysninger, der bliver behandlet ulovligt end lovligt. ... Det er en følelse af, at andre følger med. ... Kammeradvokaten kategoriserer i analysen problemerne med indhentning af personoplysninger som en del af kernen i EFIs system.
Periode9. sep. 2015

Mediets navn/udløbFolkebladet Lemvig
    Dato09/09/2015
    Producer/forfatterEva Jung, Michael Lund, Lars Nørgaard Pedersen, og Simon Bendtsen evju@berlingske.dk-mlun@berlingske.dk-larp@berlingske.dk-sibe@