Skal vi bremse overbefolkning for at redde verden?

Presse/medie

Beskrivelse

Vi er ved at blive så mange mennesker, at der kan blive kamp om mad, vand og landområder. Men hvis du tror, antallet af mennesker bare bliver ved med at stige, og at det automatisk er dårligt for Jorden, tager du fejl. Det er politisk ukorrekt at tage fat på.

Det er en myte, at verdens befolkning altid vil stige og stige. Over hele verden begynder mennesker at leve længere og få færre børn.

På Syddansk Universitet forsker professor James W. Vaupel i biodemografi og ser bl.a. på, hvordan vores helbred udvikler sig, i takt med at vi bliver ældre. Han er meget enig i Flemming Konradsens udlægning af verdens udvikling, men kommer med en vigtig ekstra-oplysning:

»Jeg vil blot tilføje, at efter verdens befolkningstal har nået sit højeste, så vil det nok begynde at gå nedad igen. Nedgang i befolkningen er allerede et problem i visse østeuropæiske lande, Japan og andre steder.

Så vores opmærksomhed vil vende sig fra en bekymring over stigning i befolkningstal til bekymring over nedgang. Det vil betyde, at der vil være færre unge og flere ældre.«

Periode11. jun. 2018

Mediebidrag

1

Mediebidrag