Skal staten sikre dig lynhurtigt bredbånd eller ej?

Presse/medie

Professor frygter for landdistrikterne

Professor Flemming Just fra Syddansk Universitet ser det dog som problematisk, at Højhastighedskomiteen vælger at anbefale noget forskelligt for henholdsvis tæt befolkede områder og landdistrikter.

Flemming Just er ved Syddansk Universitet tilknyttet Institut for Forskning og Udvikling i Landdistrikter, og han har forsket i bredbånds betydning for landdistrikterne.

Ifølge ham harmonerer den to-delte anbefaling ikke med regeringens strategi om "et Danmark i balance".

"Hvis vi tager regeringens overordnede politik, så er det, at hele Danmark skal have et potentiale for udvikling, og derfor er det et skidt signal at sige, at 'hvis I ikke bor i de her byområder, så hører I til et af de områder, som vi på forhånd afskriver'," forklarer han.

Samtidig er der dog også fordele ved at bo i udkantsområder såsom lavere huspriser eller naturskønne omgivelser.

"Jeg forholder mig ikke til, hvad det koster at rulle bredbånd ud. Jeg forholder mig til, hvad der har af regionale konsekvenser for Danmark. I det perspektiv er det et rigtig skidt signal," siger Flemming Just .

Han tilføjer dog, at han umiddelbart ser 10 megabit-bredbånd som tilstrækkeligt for de flestes behov i 2013.

Periode7. jan. 2010

Mediebidrag

Mediebidrag

• TitelSkal staten sikre dig lynhurtigt bredbånd eller ej?
    Mediets navn/udløbComputerworld
    MedietypeTryk