»Skændes I?« Nej, nej, vi diskuterer bare

• Christian Elmelund-Præstekær

Presse/medie

Debatkultur: Danskerne og to tidligere toppolitikere mener, at tonen i valgkampen er alt for hård og respektløs. Men politik lever af personopgør, indvender en ekspert i politisk kommunikation. Ifølge en politisk kommentator nåede valgkampen sit foreløbige klimaks sådan lidt efter kl. 20.30 torsdag aften i sidste uge. ... Tam valgkamp uden angrebChristian Elmelund-Præstekær, lektor i statskundskab på Syddansk Universitet, forsker i negative kampagner, altså at man skyder på modstanderen frem for at fremhæve egne fortræffeligheder. ... Til gengæld er vælgerne blevet mere trætte af - nærmest overfølsomme over for - at politikerne går til angreb på modstanderen. »Måske fungerer det som en peptalk over for de kernevælgere, der er overbevist i forvejen, men mudderkastningen virker negativt på tvivlere og negativt på modstandere,« siger Christian Kock fra Københavns Universitet. Sådan ser Klaus Kjøller, lektor i politisk kommunikation på Københavns Universitet, slet ikke på det. ... »Hvis man forestiller sig en politisk dækning uden stridigheder mellem personer, ville valgkampen dø.
Periode16. jun. 2015

• Titel»Skændes I?« Nej, nej, vi diskuterer bare