SDU sikrer sig det første Max-Planck Center i Skandinavien

Presse/medie

FORSKNING Syddansk Universitet ( SDU) har sikret sig, at det internationalt anerkendte forskningsinstitut Max-Planck placerer sit første center i Skandinavien hos netop SDU. Centret får navnet Max-Planck Odense Center on the Biodemography of Aging og vil samle forskere fra hele verden og ydermere give plads til ansættelse for fire til fem nye forskere i løbet af 2013, oplyser SDU. Det nye center skal forske i, hvordan aldring påvirker vores helbred og levetid. Det skal analysere de konsekvenser, som et aldrende samfund vil have, både for den enkelte og på det politiske plan. Baggrunden er blandt andet, at den forventede levealder i øjeblikket stiger med tre måneder om året, hvilket får stor indflydelse på samfundsudviklingen, skriver SDU. Den tværfaglige forskning på det nye center - kaldet biodemografivil blandt andet handle om arv, miljø og aldringsprocesser sammen med biologiske aspekter af aldring. Der knyttes også matematikere fra SDU til centret, der skal ledes af professor James W. Vaupel, der i dag står i spidsen for Max-Planck-Institut for demografisk forskning i Rostock.
Periode1. feb. 2013

• TitelSDU sikrer sig det første Max-Planck Center i Skandinavien