Spareplan: Institut for Grænseregionsforskning bliver historie, og mindst fem job i Sønderborg forsvinder. SØNDERBORG: Samtidig med, at Sønderborg Kommune arbejder på at få nye videregående uddannelser og flere studerende til byen, har Syddansk Universitet besluttet at nedlægge Institut for Grænseregionsforskning og fyre mindst fem ansatte på Alsion. ... Fra institut til center Instituttet bliver i stedet til Center for Grænseregionsforskning, hvor de ansatte også skal undervise og samarbejde med forskere på SDU's centre i Esbjerg, Kolding og Odense. Byrådsmedlem Stephan Kleinschmidt fra Slesvigsk Parti, der er formand for udvalget for kulturel og regional udvikling, beklager SDU's beslutning: - Det rammer jo hårdt, når universitet i Sønderborg i forvejen ikke er så stort, siger han. ... - Jeg har forståelse for, at SDU ønsker at flytte fokus fra vækst til kvalitet, men at det skal ramme grænseregionsforskningen, sender et negativt signal, finder han.
Periode4. okt. 2015

• TitelSDU fyrer forskere og lukker et institut
    Mediets navn/udløbJydske Vestkysten
    Dato04/10/2015