Særligt sårbar resten af livet

Presse/medie

Traumer smitter, siger Zahava Solomon, en af verdens førende forskere i det, der sker for folk efter krig eller et terrorangreb. Tilgivelse er god medicin. Zahava Solomon er ved at afslutte en frokost med fagfolk i kantinen på Syddansk Universitet i Odense. ... Ved frokostbordet sidder også Ask Elklit, professor og leder af Videnscenter for Psykotraumatologi på Syddansk Universitet. ... Det skyldes, at angrebet ikke blev gentaget. Genetisk dispositionNyere undersøgelser viser, at sårbarheden over for traumatiske begivenheder også er knyttet til gener. Selv har Zahava Solomon studeret børn af holocaust-overlevende, og de har øget risiko for PTSD end andre børn. - Det er virkelig skræmmende, siger hun. ... Hvis en mand er vendt hjem fra krig med en psykisk lidelse, så er der høj risiko for, at hustruen og børnene får lignende symptomer, om end i mildere grad. ... Interviewet er slut, og Zahava Solomon kontakter Ask Elklit for at blive ført sikkert videre på den labyrintiske campus på Syddansk Universitet.
Periode28. nov. 2015

• TitelSærligt sårbar resten af livet
    Mediets navn/udløbMagasinet P
    Dato28/11/2015