SÅDAN TAGER DU HÅND OM DIT HJERTE

Presse/medie

Ny forskning viser, at udbrændthed kan føre til blodpropper. Men hvad er udbrændthed egentlig for en tilstand, og hvordan passer du i det hele taget bedst muligt på dit hjerte? Det kan du læse om i artiklen her Mon ikke at du som mange andre er en smule optaget af din hjertesundhed og derfor har opsnappet lidt om, hvordan en hjertevenlig livsstil ser ud. ... Men det er ikke det samme, fortæller professor i kardiovaskulær psykologi Susanne S. Pedersen, institutleder ved Institut for Psykologi, Syddansk Universitet og tilknyttet Hjertemedicinsk afdeling B på Odense Universitetshospital. ... Vejer du for meget, stiger risikoen for forhøjet blodtryk og dermed for blodpropper. SÅDAN!? Prøv at nøjes med en enkelt portion mad for at holde vægten. Hjernen tager cirka 20 minutter om at registrere, at du er mæt, så du må være tålmodig og ikke bare spise videre. ? Du kan også med fordel spise meget morgenmad, for det sætter nemlig gang i din forbrænding. 4 KOLESTEROL: SÆNK DET Kolesterol er et fedtstof, der transporteres rundt i blodet, og er der for meget af det, er der øget risiko for hjerte-kar-sygdom. ... Din kost har en direkte indflydelse på dit kolesteroltal, og du kan via den mad, du spiser ændre på forholdet mellem den gode HDLkolesterol og det skadelige LDL-kolesterol. ?
Periode1. okt. 2015

• TitelSÅDAN TAGER DU HÅND OM DIT HJERTE