Så vigtige er iværksættere: Forgylder dansk økonomi

• Nikolaj Malchow-Møller

Presse/medie

Nye virksomheder betyder mere for dansk økonomi, end det hidtil er blevet påvist. Det viser ny forskning fra Rockwool Fondens Forskningsenhed. De flere end 20.000 iværksættere, som hvert år etablerer en ny virksomhed i Danmark, er langt vigtigere for vores velstand, økonomiske fremgang og den samlede beskæftigelse end hidtil antaget. ... Det fremgår af en ny undersøgelse, »Be-skæftigelseseffekter af iværksætteri,« som er finansieret af Rockwool Fondens Forskningsenhed og udarbejdet af professor ved Syddansk Universitet, Nikolaj Malchow-Møller, professor ved Copenhagen Business School, Anders Sørensen, og forsker Johan Kuhn fra Rockwool Fondens Forskningsenhed. ... Så høster de langt større gevinster fra væksten og får en produktivitet, der er hele 18 procent større end andre iværksættere. Noget af det helt særlige ved den nye undersøgelse er, at der er sat mange kræfter ind på at finde de helt nye job.
Periode18. nov. 2015

• TitelSå vigtige er iværksættere: Forgylder dansk økonomi