Ritzau Plus: Færre asylansøgere under grænsekontrol

• Gerd Battrup

Presse/medie

Når færre søger mod Danmark, skyldes det i højere grad vejret og den europæiske kontrol end den danske, lyder en vurdering. Tirsdag ventes kontrollen forlænget. KøbenhavnSiden Danmark indførte grænsekontrol i januar, er antallet af asylansøgere i Danmark faldet til det hidtil laveste niveau i år. ... Derfor er der flere grunde til, at færre søger asyl i Danmark.- Alt fra vinter til østrigsk og tysk grænsekontrol - samt den danske - og den skærpede politik overfor flygtninge, som omhandler familiesammenføring med videre, siger Gerd Battrup, lektor ved Institut for Grænseforskning på Syddansk Universitet, som understreger, at andre nordiske lande også har skærpet politikken. ... Derfor har syriske flygtninge meget forskellige og i nogle tilfælde overdrevne forventninger til livet i Europa. ... Allerede 6. januar advarede hun i Bruxelles om, at regeringen er klar til at indføre transportøransvar for at få færre asylansøgere til Danmark.
Periode22. feb. 2016

• TitelRitzau Plus: Færre asylansøgere under grænsekontrol