Resultatet: 106 skulderskader på 31 uger

Presse/medie

Projektet om den forhøjede risiko for skulderskader ved en pludselig forøgelse af trænings-og kampmængden for unge elitehåndboldspillere er baseret på en sæsonlang undersøgelse. 679 elitespillere af begge køn deltog, alle i alderen 14 til 18 år. 20 procent af deltagerne havde skulderskader, da undersøgelsen begyndte. I løbet af undersøgelsens 31 uger blev der indrapporteret 106 nye skulderskader fordelt på 104 spillere. Bag projektet og rapporten står: fysioterapeut, ph. d. Merete Møller, hovedvejleder, lektor Jørn Attermann og lektor Henrik Sørensen, Aarhus Universitet, professor Martin Lind, Idrætsklinikken Aarhus Universitetshospital, professor Niels Wedderkopp fra Syddansk Universitet - og professor Grethe Myklebust, Senter for Idretsskadeforskning i Oslo.
Periode15. feb. 2017

• TitelResultatet: 106 skulderskader på 31 uger