Rektor: Vi løfter dem op på niveau

Presse/medie

Konfrontation Rektor på Syddansk Universitet, Henrik Dam, mener ikke, at de lave karakterer gør SDU's kandidater dårligere end andre. Modsat de fleste andre universiteter optager SDU flere studerende med lave karakterer. ... Og går man bag om tallene, er der tre ting, der adskiller især SDU fra de andre universiteter: Vi tager flest studerende fra hjem, hvor forældrene har kort eller ingen uddannelse, vi tager flest, hvor forældrene hører til i den lavest lønnede del af befolkningen og vi tager klart flest fra hjem af anden etnisk herkomst. ... -Det er jo arbejdsmarkedet, der i sidste ende må vurdere, hvor dygtige de folk, der kommer ud, er, og vores beskæftigelsestal ligger på gennemsnittet af alle de andre universiteter, så der er ikke nogen forskel, når vi først har haft dem igennem vores hænder. ... I forhold til frafald var SDU sidste år det universitet, der havde den næsthøjeste andel.
Periode9. nov. 2015

• TitelRektor: Vi løfter dem op på niveau