Positivt: Tønder Kommunes rejsehold med blandt andet politikere og forvaltningsfolk formåede i flere lokalsamfund at genoprette den tillid, politikerne havde mistet i forbindelse med skolelukningerne. I forbindelse med at Tønder Kommune i 2011 lukkede otte folkeskoler, oprettede kommunen samtidig et rejsehold, der skulle sikre dialog og samarbejde med de berørte lokalsamfund. ... Hermed formåede man i et vist omfang at genoprette dialogen med, og tilliden til, kommunen." Og rejseholdet leverede også konkrete resultater ifølge rapporten. " Eksempler på gode aftaler er den, der blev indgået med beboerne i Abild, hvor skolen er blevet lavet om til ungdomsskole og lokaler til foreningslivet; Visby, hvor bygningen endte med at blive bolig for det frivillige brandværn og spejderne; Døstrup, hvor børnehaven og lokalhistorisk arkiv er rykket ind i en fløj, mens en anden fløj er blevet revet ned." 5 TØNDER. FAKTAOm rapportenBag rapporten står Gunnar Lind Haase Svendsen og Jens Fyhn Lykke Sørensen fra Center for Landdistriktsforskning ved Syddansk Universitet.
Periode2. maj 2016