Regeringen forhandler om Europol-light

Presse/medie

... Udenrigsminister Kristian Jensen (V) konkluderer, at det ikke lader sig gøre at få en parallelaftale med EU om fuld og hel deltagelse i politisamarbejdet Europol. I stedet går regeringen efter en ' særaftale', der skal give dansk politi samme operationelle adgang til Europol som i dag, forklarer kristian jensen. På den måde håber han at sikre dansk politi fortsat fuld operationel adgang til Europol, når Danmark 1. maj 2017 ryger ud af politisamarbejdet. »Det er simpelthen ikke juridisk muligt at finde grundlaget for at være helt og fuldt med. Så må vi jo finde det juridiske grundlag, der gør, at vi kan være så meget med i den operative del som muligt. ... Håbløst projektEU-eksperten Henning Bang Fuglsang Sørensen, der er lektor ved Juridisk Institut ved Syddansk Universitet, tror heller ikke på, at regeringens forehavende vil lykkes.
Periode7. okt. 2016

• TitelRegeringen forhandler om Europol-light