Rødvinsgenerationen skal lære at sætte proppen i

Presse/medie

Når arbejdslivet slutter, begynder mange seniorer at drikke mere, end de har godt af. Det kan være ødelæggende for dem selv og deres familier. Men det er ofte langt nemmere at sætte proppen i rødvinsflasken igen, end de fleste aner I flere år havde Carsten Brunov Hansen nok været lidt for glad for at drikke, men det var, da han efter knap 38 års tjeneste som informationsmedarbejder i Københavns Kommune gik på pension, at det gik galt. ... Derfor ser vi, at ældre i dag drikker langt mere, end ældre gjorde, da for eksempel jeg var barn i 1960' erne," siger programdirektør Anette Søgaard Nielsen fra forskningsenheden for klinisk alkoholforskning ved Syddansk Universitet. ... Det er derfor, at et internationalt hold af forskere med professor Kjeld Andersen og Anette Søgaard Nielsen fra Syddansk Universitet i spidsen har sat sig for at undersøge, hvordan man bedst muligt hjælper seniorerne til at skrue ned for forbruget eller helt droppe alkoholen, hvis den fylder for meget i hverdagen. ... Jeg skiftede karakter og psyke, da jeg begyndte at drikke. Jeg har aldrig været voldelig, men jeg kunne godt blive opfarende og irritabel. ... Projektet ledes af forskere fra enheden for klinisk alkoholforskning på Syddansk Universitet, men forskere og testpersoner fra både Tyskland og USA er også involveret i studiet. ... KILDER: SUNDHEDSSTYRELSEN OG ENHEDEN FOR KLINISK ALKOHOLFORSKNING PÅ SYDDANSK UNIVERSITET.
Periode23. jun. 2015

• TitelRødvinsgenerationen skal lære at sætte proppen i
    Mediets navn/udløbKristeligt Dagblad
    Dato23/06/2015