Proletarerne kommer - men skal vi lytte til dem?

Presse/medie

Socialdebat: I de seneste år er flere stemmer dukket op i den offentlige debat. De skriver bøger om deres egen barndom og dårlige oplevelser med velfærdssamfundet. Det forandrer debatten, lyder det - men er det godt for demokratiet? I 1980' erne voksede en pige ved navn Karina op i det sociale boligbyggeri Korskærparken i Fredericia. ... Indtil for nylig var det, som Anne-Marie Mai, professor i litteratur på Syddansk Universitet, blot i form af skønlitteratur, hvor forfattere skrev om de andres skæbner på samfundets bund. ... »Ja, og jeg har vænnet mig til, at jeg bliver nødt til at overvåge de sociale medier for at holde øje med, hvordan min bog og min historie bliver brugt. ... Jeg skrev til hende, at min bog intet har med islam at gøre. Jeg har ikke skrevet en bog om muslimske familier, jeg har skrevet om min egen familie. Jeg er kun ekspert i mit eget liv.« Lisbeth Zornig Andersen forklarer, at hun egentlig ikke havde lyst til at sætte sig selv i centrum ved at fortælle sin egen historie, men det ændrede sig, da den såkaldte Brønderslev-sag om misbrug af en søskendeflok dukkede op, kun to uger efter hun var blevet udnævnt til formand for Børnerådet.
Periode8. sep. 2016

• TitelProletarerne kommer - men skal vi lytte til dem?
    Mediets navn/udløbJyllands-Posten
    Dato08/09/2016