Professorer: Om 10 år har vi aktiv dødshjælp herhjermme

Presse/medie

Det er et spørgsmål om tid, før aktiv dødshjælp bliver tilladt i Danmark, spår professorer. Vi må kæmpe for, at retten til selvbestemmelse ikke vægtes højest i debatten, siger formand for Kristelig Lægeforening Der går måske ikke længe, før uhelbredeligt syge danskere, der ønsker at gøre en ende på deres lidelser, kan få tilbudt hjælp til at dø herhjemme. ... Professor i filosofived Syddansk Universitet Søren Harnow Klausen har fulgt dødshjælpsdebatten i en årrække og tror heller ikke, at vi skal langt frem i tiden, før aktiv dødshjælp bliver tilladt i Danmark. ... Men tabuer kan også eroderes, og det er spørgsmålet, hvor længe Folketinget synes, de skal stå imod," siger han og tilføjer, at man dog skal passe på med at spå. ... SØREN HARNOW KLAUSEN, PROFESSOR I FILOSOFI VED SYDDANSK UNIVERSITET.
Periode20. maj 2015

• TitelProfessorer: Om 10 år har vi aktiv dødshjælp herhjermme