Udflytning af statsjob er ikke nok til at skabe »et sammenhængende Danmark«. Hvis planen skal blive mere end et politisk signal, skal der mere på bordet, vurderer professor. I løbet af de næste to år skal 20 styrelser flyttes ud i landet, mens næsten lige så mange andre statslige institutioner skal rykke delvist ud af hovedstaden. ... Udflytningen af de cirka 3.900 statslige arbejdspladser til 38 byer vil få ham et stykke af vejen - men ikke i mål, vurderer Anne-Mette Hjalager, professor ved Center for Landdistriktsforskning på Syddansk Universitet. ... Og medarbejderne vil ikke nødvendigvis flytte til de byer, deres styrelse kommer til at ligge i, men måske til den nærmeste større by.«Hos NaturErhvervstyrelsen skal 370 ud af cirka 800 medarbejdere flytte fra København til Augustenborg lidt uden for Sønderborg. Og det vil betyde helt anderledes arbejdsgange, fortæller tillidsrepræsentant Sanne Bro Nielsen:»Den umiddelbare reaktion, jeg møder hos medarbejderne, er, at det lige skal synke ind.
Periode1. okt. 2015

• TitelProfessor: Udflytning af statsjob knækker ikke koden alene