Pres for at folkekirken skal betale mere til tværkirkeligt samarbejde

Presse/medie

Det Lutherske Verdensforbund, som Danmark er medlem af, er en af verdens største aktører, når det gælder om at hjælpe flygtninge i nærområder. Folkekirken burde betale det kontingent, organisationen beder om, siger kritikere Folkekirken har i 25 år aldrig betalt det fulde kontingent til de internationale organisationer, man er medlem af. ... Til det siger professor på Center for Velfærdsstatsforskning på Syddansk Universitet Jørn Henrik Petersen: " Helt umiddelbart undrer man sig over, at man kan gøre sådan som en institution, der er anerkendt af staten og en del af den kirkelige lovgivning. ... Derfor synes han heller ikke, at det er en god idé at hæve rådets budget, og det er en sag, han vil forfølge over for kirkeminister Bertel Haarder (V), som har det sidste ord i sagen, siger han. " For min skyld kunne rådet sagtens nedlægges, for det er en underlig satellit i folkekirken.
Periode9. okt. 2015

• TitelPres for at folkekirken skal betale mere til tværkirkeligt samarbejde
    Mediets navn/udløbKristeligt Dagblad
    Dato09/10/2015